درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 06:28:5 FA | AR | PS | EN
سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم             افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند            






تاریخ نشر: 1399/10/18 - 13:34:5
تعداد بازدید: 919
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

هزاره‌های پاکستان؛ قربانی تکفیر خارجی و تبعیض داخلی

در مورد عاملان این ترورها هیچگونه سرکوب یا تحقیق معناداری صورت نگرفته است و پلیس نیز قادر به جلوگیری از حملات نبوده است. به عبارت دیگر با عاملان این حملات بدون پیگرد قضایی جدی و مصونیت از مجازات رفتار شده که این امر اعتراض همیشگی هزاره ها را در پی داشته است

تحصن هزاره‌های پاکستان پس از قتل فجیع 11 معدنچی از این قوم به دست عناصر گروه تروریستی داعش وارد چهارمین روز شده است.

به گزارش رویترز جمعیت بزرگی از اقلیت شیعه هزاره در پاکستان بزرگراهی در کویته را با اجساد معدنچی‌های کشته شده مسدود کرده و اعلام کرده‌اند که تا حضور نخست وزیر عمران خان با آنها و محاکمه قاتلان این جنایت، به تحصن خود پایان نمی‌دهند و اگر به تامین امنیت برای سایر افراد جامعه، عمل نکند تجمعات اعتراضی در سراسر این کشور برپا می‌شود. تجمع اعتراضی نیز ساعاتی پیش در شهر اسلام‌آباد پایتخت و شهر لاهور پاکستان برگزار شد.

این حمله شنبه شب در نزدیکی شهر «مچ» انجام شد. شهری کوچک در نزدیکی «کویته» مرکز استان بلوچستان در پاکستان. این شهر به مرز افغانستان هم نزدیک است. تروریست‌های داعشی پس از بریدن گلوی یازده معدنچی از کل حادثه فیلمبرداری کرده و بعداً آن را به صورت آنلاین منتشر کردند.

وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده که از میان ۱۰ تن کارگران معدن که روز گذشته در حمله افراد مسلح در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند، هفت تن آنها شهروندان افغانستان بودند.

این جنایت بار دیگر مسئله نارضایتی شیعیان پاکستان از ناتوانی دولت در تامین نکردن امنیت اقلیت‌های قومی و مذهبی به ویژه قوم هزاره و شیعه را دامن زده است. در سال‌های اخیر، هزاره‌ها و شیعیان کویته پاکستان مورد حملات انفجاری و ترورهای هدفمند قرار گرفته‌اند.

 

هزاره‌ها قربانی معاشقه دولت و تروریست‌ها

هزاره‌ها در بلوچستان پاکستان مدت هاست که به دلایل مذهبی و قومی مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند، با حملات هدفمند و بمب‌گذاری‌های گسترده‌ای که طی دو دهه گذشته صدها نفر را به کام مرگ کشانده است.

بیشتر هزاره‌های بلوچستان در کویته زندگی می‌کنند، شهری با حدود ۱.۱ میلیون نفر جمعیت که مرکز استان بلوچستان است. این شهر حدود ۵۰۰۰۰۰ هزاره را در خود جای داده است ، که بیشتر آنها در دو منطقه محافظت شده تاون و جاده علمدار زندگی می‌کنند.

شیعیان حدود ۲۰ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. شیعیان در سراسر این سرزمین پراکنده‌اند. در میان آنها ، آسیب پذیرترین بخش جمعیت هزاره در کویته هستند که به دلیل قومیت و همچنین اعتقادات مذهبی مورد نفرت پراکنی گروه‌های تروریستی قرار گرفته‌اند. هزاره ها یک گروه قومی هستند که عمدتا در افغانستان مستقر هستند، اما همچنین در پاکستان نیز دارای جمعیت زیادی هستند که تخمین زده می‌شود از 650،000 تا 900،000 باشد.

در دهه ۱۸۹۰، امیر عبدالرحمان در افغانستان به قدرت رسید. وی برای اینکه قلمرو خود را کنترل کند و گروه‌های دردسرساز را به اطاعت از خود وادارد، به جان هزاره‌ها افتاد تا سرنوشت آنها را به عنوان درس عبرت در مقابل دیگران قرار دهد. هزاره‌ها هدف آسانی بودند با ظاهر و مذهبی متفاوت. عده‌ای از هزاره‌ها فرار کردند ولی ‌بسیاری از آنها ماندند.

اکثر هزاره های پاکستان ، تقریباً 500000 نفر ، در شهر کویته زندگی می کنند. در حالی که برخی از هزاره ها سنی هستند ، اکثریت آنها را شیعیان تشکیل می‌دهند. هزاره ها به عنوان اقلیت قومی و مذهبی ، با تبعیض روبرو هستند.

اوضاع برای هزاره ها در کویته به ویژه جدی است ، هر از چندگامی مورد حمله قرار می‌گیرند. در ژانویه 2013 بمب کارگذاری شده در جاده عملدار منجر به کشته شدن 126 نفر شد.

ریشه حملات ستیزه جویان علیه شیعه در پاکستان را می توان در دیکتاتوری ژنرال ضیا -الحق جستجو کرد که از سال 1978 پس از کودتای نظامی سال قبل، ریاست جمهوری را بر عهده گرفت و تا زمان مرگش در سال 1988 در قدرت باقی ماند. کشورهای مرتجع عربی همانند سعودی‌ها اندکی پس از انقلاب اسلامی در ایران به دلیل ترس از پیام انقلابی و اسلامی مردم ایران، برنامه ترویج تفکرات تکفیری برگفته از وهابیت را در دستور کار قرار داده و پاکستان به عنوان یکی از زمین‌های مناسب کاشت این تفکرات مورد توجه قرار گرفت. دولت ضیاء الحق روابط خود را با عربستان سعودی تقویت و درهای پاکستان را به روی مبلغان تکفیری وهابی گشود. واعظان مذهبی وهابی سعودی در پاکستان با دلارهاب نفتی عربستان مورد استقبال قرار گرفتند و مدارس و سایر مراکز آموزشی را تأسیس کردند.

در سال 1985 ، سپاه صحابه با هدف اصلی ترویج وهابیت تکفیری شکل گرفت. حدود یک دهه بعد، لشکر جهنگوی (LeJ) با هدف تبدیل کردن پاکستان به یک کشور سنی از طریق اعمال خشونت علیه سایر اقلیت‌های مذهبی، از سپاه صحابه جدا و اعلام موجودیت کرد.

حملات گروه های افراطی علیه شیعیان پاکستان از دهه 1980 در حال افزایش است ، اما بیب‌گذاری‌ و حملات تروریستی از سال 2013 رشد به بی سابقه ای داشته است و حداقل 700 نفر در این حملات تاکنون به قتل رسیده‌اند.

عمده ترین حملات در این برهه را می توان حمله تروریستی در کویته در فوریه 2014 با دست کم 84 کشته و حمله به جمعیت نمازگزاران در استان بلوچستان پاکستان در اکتبر 2017 با حداقل 20 کشته اشاره کرد.

در مورد عاملان این ترورها هیچگونه سرکوب یا تحقیق معناداری صورت نگرفته است و پلیس نیز قادر به جلوگیری از حملات نبوده است. به عبارت دیگر با عاملان این حملات بدون پیگرد قضایی جدی و مصونیت از مجازات رفتار شده که این امر اعتراض همیشگی هزاره ها را در پی داشته است به صورتی که پس از حمله سال 2014، حدود 4000 زن تحصن كردند و از دفن كشته شدگان خودداری كردند و خواستار اقدامات جدی دولت و نیروهای امنیتی برای مجازات تروریست‌ها و تأمین امنیت خود شدند. اعتراضات مشابهی نیز در همبستگی با این اقدام در سایر مناطق کشور مانند کراچی برگزار شد.

اکنون اوضاع برای هزاره ها به ویژه در کویته نگران کننده شده است. به دلیل ویژگی های ظاهری قابل شناسایی ، مسافرت به خارج از محله هایشان خطرناک است. علاوه بر حملات پر سر و صدا همانند قتل معدنچیان، حملات مکرر تیراندازی علیه افراد یا گروه های هزاره ها در کویته رخ می دهد. بر اساس گزارش کمیسیون حقوق بشر در پاکستان در مارس 2018 ، طی پنج سال گذشته حداقل 509 هزاره در اثر حملات خشونت آمیز گروه های افراطی کشته و 627 نفر زخمی شده اند (در حالی که رهبران جامعه هزاره هشدار می دهند که آمار واقعی بسیار بیشتر است). اینها به احساس شدید ناامنی در میان هزاره‌ها دامن زده است و این امر به نوبه خود زمینه های دیگر زندگی روزمره آنها را تحت تأثیر قرار داده است ، از جمله دسترسی به آموزش و اشتغال.

 

منبع: الوقت

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21813


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد

حکومت طالبان برای خارجی‌ها در کابل شهرک می‌سازد

سرمایه‌گذاری تاجران ترکی در بخش زراعت و مالداری


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.